Barbie_OriginalBarbie_Original

 

Deň bezpečnejšieho internetu 2013!

Před 137 měsíci

Ahojte všetci!
V utorok 5. februára bude Deň bezpečnejšieho internetu organizovaný sieťou Insafe oslavovať svoje 10. výročie! Tématom tohto 10. ročníka sú online práva a zodpovednosť.
Páčia sa mi všetky ich videá o tom, ako presviedčajú ľudí, aby nezverejňovali svoje osobné údaje na internete - hlavne to nemôžete robiť na sociálnych sieťach, kde je najviac ľudí. Nikdy totiž neviete, čo sa môže stať a aké nebezpečenstvo vám hrozí, keď si vaše osobné údaje prečíta nejaký nebezpečný človek.
Bol už aj taký prípad, kde si 20 ročné dievča našlo na internete kamaráta a neskôr sa stretli naživo, ale ona sa už domov nevrátila. Je dobré mať kamarátov na internete, ale svojich internetových kamarátov nepoznáte nikdy dosť nato, aby ste sa s nimi mohli napr. stretnúť naživo.
Na Stardolle sa stávajú podobné prípady, kde si dievčatá do prezentácie píšu veci, ktoré by na internete zverejňovať nemali! To, že si máte napísať do svojej prezentácie niečo o sebe neznamená, že si tam môžete napísať svoje mesto a adresu, alebo meno a priezvisko na sociálnej sieti!
Na internete je taktiež veľa ľudí, ktorí sa pýtajú máloletých detí na ich osobné údaje a isteže - väčšina z nich im svoje osobné údaje dá, pretože netušia, čo sa môže prihodiť.

Dávajte si vždy pozor na svoje osobné údaje!

Musíme sa zmieriť s tým, že na svete žije aj veľa nebezpečných ľudí a nachádzajú sa aj na internete, takže si treba dávať pozor.
A nezabudnite: Vždy, keď píšete na internete niečo o sebe, premyslíte si 2 krát, či je to, čo ste napísali, bezpečné, alebo nie. Nikdy totiž neviete, kto si to môže čítať!

Teším sa na Vaše komentáre!
Barbie_Original

Uvedeno v:user contentcsSID
Reklama

Facebook

Instagram

POZNEJ NAŠE STARBLOGGERY

    ARCHIV