dianaprincessdianaprincess

26 

Recenzia II

Před 139 měsíci

A som tu znova, tentoraz s nahliadnutím do deja knihy.

Dej knihy:

Do deja nás dostane prológ, ktorý rozpráva o tom, ako sa Isgraël vzoprel svojím bratom v túžbe po väčšej moci (čuchám istú podobnosť s Melkorom). Každý zo siedmich ,,nepoškvrnených" mal vlastný krištáľ moci. Isgraël sa zmocnil dvoch, všetkých svojich bratov zabil, pretože pred ním tie svoje krištáli ukryli a to pomocou proroctva, ktoré vyriekol jeden z nich... Tu sa na scénu dostáva Nelin, obyčajné dievča s neobyčajným osudom.

  Hneď na začiatku sa odohrá poriadny masaker a Nelin v okamihu príde o všetko čo mala, teda aspoň si myslela. Tu na scénu prichádza jej ,,tajomný ochranca"(každý aspoň trochu pozorný čitateľ vytuší, že náš tajomný ochranca mal čo dočinenia so zápornou stranou), ktorý si hovorí Arwin. Tí dvaja potom sa potom spolu vydajú cestou necestou v snahe dostať sa k bielim elfom. 

  Počas toho sa ešte stretávame s Terrien, Isgraëlovov dcérou, ktorá ako inak nesúhlasí so šialenstvom svojho otca a je zamilovaná do jeho najlepšieho vojaka (výstižnejšie otroka), z ktorého sa snaží obrazne povedané ,,vycucať" temnotu láskou.

  Zistujeme, že Leja, setra Nelin, je nažive a takisto aj jej kamarát Will. Obaja sa totiž dostali do tábora ,,odporu", kde nájdu vraj dávno mŕtveho kráľa, ktorý je ako sa zdá ešte stále plný života.

  A nakoniec zistíme, že náš ,,tajomný ochranca" je v skutočnosti Awrixel, Isgraëlov syn.

Reklama

Facebook

Instagram

POZNEJ NAŠE STARBLOGGERY

    ARCHIV