nyfiserena8nyfiserena8

 

Καταλήψεις

Преди 115 месеца

Γεια σας! Σήμερα, που έχω λίγο ελεύθερο χρόνο (λόγω καταλήψεων), αποφάσισα να σας μιλήσω για τις καταλήψεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας μας. Κύριο αίτημα των μαθητών είναι η κατάργηση του νέου συστήματος στο Λύκειο. Τα παιδιά που έχουν ταχθεί υπέρ του κύματος καταλήψεων θεωρούν πως οι αλλαγές αυτές (π.χ. δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων) στο Λύκειο αδικούν πολλούς μαθητές. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Κάποιοι άλλοι μαθητές, όμως, εκμεταλλεύονται τις καταλήψεις, αφού έτσι χάνουν ώρες μαθήματος. Έχουν ακουστεί διάφορα παράλογα αιτήματα προκειμένου να παραμείνει υπό κατάληψη το σχολείο τους. Πολλά παιδιά διαμαρτύρονται για το μέγεθος και το σχήμα της τυρόπιτας στο κυλικείο, για το είδος της λεκάνης στις τουαλέτες, για το σύρμα που λείπει από ένα παγκάκι στο προαύλιο... Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι μαθητές αυτοί έχουν ως όπλα τους την ειρωνεία και την προσποιητή αφέλεια, χωρίς, όμως, να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες του κύματος καταλήψεων. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκφράσει κανένα παράπονο για τα μαθήματα που θα αναπληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και για τους περιπάτους που θα μειωθούν... Θα δούμε στην πορεία αν θα αντιδράσουν!

Εσείς τι πιστεύετε; Συμμετείχατε σε κάποια κατάληψη που ενδεχομένως έγινε στο σχολείο σας;

Φιλιά,
Σερένα  

ΥΓ: Δεν είμαι νέα StarBlogger, είμαι καιρό στο StarBlog, αλλά από τα Χριστούγεννα θα αφοσιωθώ στο γράψιμο άρθρων για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στήλες του Stardoll.

 

Публикуван в:newsuser contentel
Реклама

Facebook

Instagram

АРХИВ